Böcker

HARPSUND TUR OCH RETUR

Under en oförglömlig middag fattar tre kvinnor ett beslut som påverkar den politiska makten i landet. Den nuvarande statsministern har aviserat sin avgång och det finns inte längre bara en given efterträdare. Kvinnorna som redan sitter på toppositioner går nu samman, med det uttalade målet att förändra den politiska spelplanen.

Boken finns att köpa på Adlibris.

I MAKTENS ÖGA

Det är början av juli och den svenska makteliten befinner sig på politikerveckan i Almedalen. Gotland sjuder av rykten och alla bevakar varandra. Alla vill vara först med att antingen plantera eller avslöja en nyhet. Ryktet går att statsministern väntas avgå. Vem som blir hennes efterträdare står mellan politikens guldgosse,näringsminister David Ehrling, och den mer erfarna miljöministern Ann-Louise Hegel. Näringsministern och hans skickliga spinndoktor drabbas under de glödheta dagarna av mediernas hårdhänta bevakning. Statsministern och hennes närmaste stab håller tills vidare händelseförloppet i ett järngrepp. Överallt närvarande är den trettio personer starka truppen från Kvällspressen, redo att förmedla varje rörelse, varje ord, varje blick. Tills en kväll då verkligheten drabbar dem själva med full kraft.
I maktens öga avslöjar spelet under politikens välpolerade yta. Vi får följa maktkampen mellan två ministrar, smutsiga utspel och spelet med och mot medierna.

Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus.

 

3D_komm
SÅ VINNER DU KOMMUNIKATIONSKRIGET
MED BERÄTTELSEN SOM VAPEN

Vi befinner oss i ett kommunikationskrig där alla kämpar mot alla i kampen om människors tid och uppmärksamhet. Vinnare blir den som etablerar historier som andra vill föra vidare. Per Schlingmann förklarar hur det nya kommunikationslandskapet fungerar, och berättar hur du själv kan bli framgångsrik genom att använda dig av nutidens mest effektiva vapen – berättelsen.

Lyssna på ett utdrag ur boken här:

 

Boken finns att köpa här.

Den finns även att köpa som ljudbok här eller på Storytel.

 

Urban Express final
URBAN EXPRESS

Per Schlingmann och Funky Business-ekonomen Kjell A Nordström har blickat in i den kristallkula som berättar hur mänsklighetens och civilisationens närmaste framtid ser ut. De ser en tyst revolution där städerna och kvinnorna är revoltörer. De ser multinationella företag som förvandlas till multiurbana företag. De ser det urbana bli det nya svarta och borgmästarna vår tids premiärministrar. De skönjer krav på nya kompetenser som inte är digitala, vild kunskap som inte kan läras ut. De ser kvinnornas tid, kvinnor som utrustade med kunskap och mobil tar för sig. I trendspaningen Urban Express berättar de för oss vad som händer i världen, staden och med människorna. Läs mer här.

 

3D_UE_engUrban Express finns att köpa på Adlibris och Bokus och även på Buenavida. Den finns även inläst som ljudbok och du hittar den här och på Storytel.

Det går även att köpa den engelska översättningen av Urban Express, klicka här för att komma till Buenavida!!

 

 

staaldrigstill

STÅ ALDRIG STILL!

VÄRLDEN FÖRÄNDRAS – GÖR DU? Per Schlingmanns bok Stå aldrig still! beskriver hur människor, företag och organisationer kan besluta om, leda och kommunicera förändring. I boken utvecklar Per sina tankar kring förändringsarbete och visar hur man kan använda kommunikation och retorik för att främja förändring. Mot bakgrund av de omvälvande förändringar som sker i samhället och ekonomin ger han initierade tips och exempel från såväl politiken, som från musikindustrin, dagligvaruhandeln och fackförbund.

Boken går att köpa på Bokus och Adlibris och även på Buenavida. Per håller även föreläsningar och workshops inom ledarskap, förändringsprocesser samt storybuilding och kommunikation med koppling till boken – läs mer om det här.

 

”Jag fångades omedelbart av det välskrivna, frenetiska språket. Som om den skrivits med snabbheten från internet. Jag tror jag insöp hela boken med ett leende på läpparna. Kanske för att den bekräftar tankegångar som jag och många med mig har och samtidigt kanske gör det lättare för mig att föra dem vidare och få gehör för dem i min ledning. Det finns massor att ta till sig i boken.”
Hermine Coyet Ohlén, chefredaktör, Elle

”Imponerande! Många av teserna skulle man vilja fördjupa sig i.”
Michael Wolf, koncernchef, Swedbank

”Spot-on! Det bubblar under ytan, krafter som får allt större inverkan på individen och samhället, de fångar in allt! Klockrent! En fantastiskt bra bok, en fröjd att läsa.”
Anna Felländer, chefekonom, Swedbank